Hållbara presenttips

Något som passar väl in med min livsfilosofi att ta tillvara på saker och ta hand om det man har är att välja kvalitet framför kvantitet. I dagens samhälle är det lätt att ryckas med i konsumtionshets och tro att man måste köpa, köpa, köpa nytt hela tiden. Men vad händer med allting vi slänger egentligen? Det försvinner inte bara. Tycker vi alla har ett ansvar att försöka spara så mycket vi kan på jordens resurser.

Det kan vara svårt att inspirera andra till den här insikten, men jag vill ändå försöka! Bland annat med den här bloggen men också till exempel när jag ska ge bort presenter. Min pojkvän är ganska bekväm av sig. Det visar sig bland annat i att han köper billiga storpack med rakhyvlar så att han alltid kan byta när han behöver och inte behöver bli besvärad av att de snabbt tar slut. Enligt mig är det lite dumsnålt, en sådan rakhyvel fungerar bara bra ett par gånger och måste sedan kasseras. Det innebär att det blir både plast och metall som ska kastas och i sanningens namn – hur återvinner man en rakhyvel? Tror inte det är många som plockar isär den för att slänga metallen i metallåtervinningen och plasten i plaståtervinningen…

Engångsrakhyvel

Jag tror mig dock ha en lösning på det här problemet – har nämligen köpt en jättefin julklapp till honom som jag hittade genom rakknivsguiden. Ett lyxigt rakknivsset som helt enkelt är för fint för att inte användas. Tror verkligen inte han kommer välja engångshyvlar efter att ha fått den här julklappen! Förutom att det är ekonomiskt i längden (ja faktiskt direkt för min pojkvän eftersom han får det i present…) så ger det ett mycket bättre resultat på rakningen och blir säkerligen en guldkant i vardagen som engångshyvlar inte kan jämföra sig med!

Kan ju passa på att dela med mig av lite mer julklapps- och presenttips när jag ändå är igång: något lyxigt att äta, antingen något sött som en lyxig choklad eller finare matvaror, kanske rentav något man gjort själv? Jag har bland annat gett bort hemmagjort fröknäcke, marmelad och hemmagjord glögg. Upplevelser är också bra, gärna något man kan göra tillsammans med den man ger den till. Själv älskar jag SPA-besök men det kan ju också vara bio, lunch/middag, teater eller varför inte någon spännande kurs eller föreläsning!

Har ni som läser bloggen fler tips på hur man inspirerar andra till en mer minimalistisk livsstil så är jag förstås nyfiken på att veta mer om dem!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *